Privé scooter rijles

Privé scooter rijlessen

De privé scooter rijlessen worden gegeven op een Yamaha Neo’s. Hiermee kan iedereen goed overweg van groot tot klein. Scooter rijlessen worden bij ons gegeven als privé scooter les. Hierdoor krijgt iedereen de aandacht die ze verdienen.

Hoe ziet een privé scooter rijles eruit:

Je wordt verwacht op het afgesproken tijdstip op de rijschool. Als je al in het bezit bent van een helm is het raadzaam om deze mee te nemen, deze zit meestal fijner dan een leen helm van de rijschool.

Eerst is er een kennismaking met de instructeur en met de scooter. We nemen even de vragen door zoals deze meestal aan het begin van het examen door de examinator worden gevraagd.  Hierna gaan we direct naar de openbare weg. Hier nemen we nog even wat verkeersregels door en stellen we de scooter af. We beginnen met de rijles in een relatief rustig gebied om wat te wennen. Na ongeveer 2 uur wordt er een pauze gehouden meestal bij het CBR. Daarna gaan we weer op pad in het examengebied. Hier laat de instructeur je kennis maken met heel veel situaties. We zijn dan weer op tijd bij het CBR om examen te doen. Na het examen rij je ook weer op de scooter met de instructeur terug naar de rijschool in De Meern.

Als je dan geslaagd ben voor je examen dan moet je een afspraak maken bij het gemeente huis in de plaats waar je bent ingeschreven. Hier kan je dan je rijbewijs aanvragen. Hiervoor heb je nodig: een pasfoto, legitimatie, en geld. Je mag pas met je scooter gaan rijden als je je rijbewijs ontvangen heb.

Hier zo vast een filmpje hoe het praktijk examen eruit ziet:

vraag meer informatie

Praktijk scooter opleiding€ 450,00
4 uur privé scooter rijles
CBR praktijk examen

Op zoek naar een scooter kijk hier eens.